Wednesday, November 14, 2007

40 Satır Ödülleri- 2007: 1. Tur 2. Karşılaşma

BÜLENT ERSOY VS. SEMA ÇELEBİ
1-) DAYANIKLILIK:
BÜLENT ERSOY: Zeki Müren’in karşısında geçirdiği yıllar içinde epey dayanıklılık kazandı. Ardından gelen 12 Eylül darbesi ve Kenan Evren bile onu piyasadan silemedi. Onu öldürmeyen her evliliği onu daha da güçlü kılıyor.
Bu kategoriden aldığı not: Fevkaledenin fevkinde 10 numero.
SEMA ÇELEBİ: İlk buz macerasında Tuğba Ekinci ile epey deneyim kazandı. “Çakma mahkeme”lerde yaptığı hakim rollerinde bu deneyimi çarçur etti. İkinci buz macerasında dişine göre bir rakip bulamadığından şimdilik Hasan Yılmaz ve Zeynep Mansur’la idare ediyor. Böyle giderse idmansızlıktan yakın zamanda bîtap düşecek
Bu kategoriden aldığı not: 3.

2-) HÜCUM KUVVETİ:
BÜLENT ERSOY: Rakiplerinin neresine diş geçireceği konusunda doğuştan istidad sahibi. Her vakit rakibini küçümseyecek bir noktayı arar bulur ve oradan saldırır. En büyük silahı notalar ve “unutmak”tır. Notaları hiç biz zaman unutmaz ancak karşısındakilerin isimlerini sıkça unutur. Unutmasa da unutur.
Notu: 10 10 10.
SEMA ÇELEBİ: Hücumda pek yetenekli değildir. Olmayan yeteneğini telafi edebilmek adına dersini evinde çalışır da gelir. Ancak “google” çağı elemanı olduğu için çalıştığı yerlerden soru gelmeyince genellikle çuvallar. O atını hazır edeyim derken, kaykayı alan buzu deler de geçer.
Notu: 3 buçuktan 3. (Orhan Gencebay usulü!)

3-) SAVUNMA MEKANİZMASI:
BÜLENT ERSOY: Hele bir suçlayan çıksın... “Neden orucunu iftardan 2 saat sonra 70 milyonun gözüne soka soka açtığından” başlar, neden “hepimiz Ermeni olamayız?”dan çıkar, sabaha kadar adamı karşısında hazırolda bekletir.
Notu: 10.
SEMA ÇELEBİ: “Tebcere dibin kara, seninki benden kara”dan ibarettir.
Notu: 7

4-) NELERDEN TAHRİK OLURLAR?
BÜLENT ERSOY: Onu tahrik eden şeyler genelde “etik” şeylerdir. Tahrik olduğu zaman genellikle ya gider evlenir, ya da şuh kahkahasıyla yeri göğü inletir.
Notu: 10 üzerinden 10.
SEMA ÇELEBİ: Istakozlar dışında onu tahrik eden tek şey kameralardır. Istakozlar için dalamayacağı deniz, kamera önünde olabilmek içinse kayamayacağı buz yoktur.
Notu: Vallahi de 10, billahi de 10!

5-) KİMLERİ TAHRİK EDERLER?
BÜLENT ERSOY: Karşısında yarattığı etki tahrik olmaktan ziyade tansiyon yükselmesine denk düşer. Sık sık tansiyonunu yükselttiklerinin başında nedense Mustafa Topaloğlu gelmektedir. Zamanında Zeki Müren ve Kenan Evren’in de tansiyonunu epey yükseltmişliği vardır. Bu da “uzaylılar”la arasında bir husumet olduğuna dair söylentiler çıkmasına yol açmıştır.
Puanı: 10
SEMA ÇELEBİ: Onun tahrik ettiği birine rastlamak, çölde bir kutup ayısıyla karşılaşmaktan daha zor bir durumdur.
Puan: 0 veremediğimiz için 1.

6-) TARAFTARLARI:
BÜLENT ERSOY: Popstar’cılar, alaturkacılar, alaturka popstar’cılar, Oya Aydoğan, Nur Yerlitaş ve Osmantan Erkır müzmin taraftarlarındandır.
Puanı: Başka şansımız olmadığı için 10.
SEMA ÇELEBİ: Buzda Dans programının prodüktörü Fatih Aksoy dışında onun tarafında yer alan birini bilen bize de haber versin.
Puanı: Sıfır nokta beşten 1.

7-) SANATÇI DURUŞU:
BÜLENT ERSOY: Etik açıdan yamuk olsa da, estetik açıdan fevkadelenin fevkinde bir duruşa sahiptir. Bir sanatçının ne kadar “abarabileceği” ve “kabarabileceği” konusunda eşi benzeri olmayan bir örnek teşkil eder.
Puanı: Bittabi 10.
SEMA ÇELEBİ: Ne sanatçısı?
Puanı: Ne puanı?

8-) GÜNDEM YARATMA KABİLİYETİ:
BÜLENT ERSOY: Gündem yaratmaz, gündem ondan yaratılır. Saçının telini sallasa gündemin ellisi, kaşını kaldırsa gündemin şiddetlisi hasıl olur. Öksürdüğünde sarsılacak zeminleri ise ne siz sorun, ne biz söyleyelim.
Puanı: 10 ve 10.
SEMA ÇELEBİ: Ateş olsa yakıp kavurabileceği; restoranlarındaki ıstakozların cürmüyle ölçülebilir. Gündem yaratmak için evinde ders çalıştığı rivayet edilir ancak henüz uygulamaya geçtiğine şahit olunamamıştır.
Puanı: 0.

9-) SON TAHLİLDE:
BÜLENT ERSOY: Siklamen kadar nadide, siyah ve beyaz kadar popüler bir renktir alaturkalılığımızda, bunu bilir, bunu söyleriz.
SEMA ÇELEBİ: Keçi boynuzu kadar tatsız, ıstakoz kadar gereksiz bir elemana ihtiyacımız olursa biz sizi ararız...

10-) SONUÇ:
Tüm kategorilerde tam puan alan Bülent Ersoy için bu seferlik 40 Satır kurallarını alt-üst ediyoruz ve onu her daim ekranlarda görebilmek için, bugünkü bütün satırlarımızı rakibine fırlatıyoruz.


Tıklarsan devamı var...

No comments: